Afyon Lisesi İspanya'da!

27.05.2023 380

Afyon Lisesinin yürütücülüğünü yaptığı Avrupa Birliği Erasmus+ The Code of Future : Eco-Friendly Robotics, Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar projesi kapsamında okulumuz öğrencileri H. Zeynep Yılmaz, M. Tuana Halaç, İrem İşlek, Dilay Güneş ve İngilizce Öğretmeni Meral HİTİT İspanya’nın Los Barrios şehrine gittiler. İspanya, Türkiye, Portekiz, Estonya, Polonya ve K. Makedonya’nın ortaklığındaki projeye 24 öğrenci ve 12 öğretmen katılmıştır.  08 Mayıs -12 Mayıs 2023 tarihleri arasında,  bir hafta süre ile Afyon Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İspanya’nın Los Barrios şehrinin IES CARLOS CANO okulunda robotik kodlama üzerine çalıştılar. Okulda yapılan aktivitelerde tüm öğrenciler robotik kodlama bilgi ve becerilerini hem geliştirdiler hem de diğer öğrencilere aktarımlarda bulundular.  Yaptıkları aktivitelerde ağaç diken robotlar ve yangın söndüren robotlar üzerinde çalışmışlardır. Yapılan Cadiz Üniversitesine yapılan gezide doktora öğrencileri ve Fizik profesörleri tüm öğrenciler ile ısı sensörleri ve yangın alarm sistemleri üzerine çalışmalar yapmıştır. 6 Farklı ülke öğrencileri bilgilerini paylaşırken farklı kültürleri de deneyimlemişlerdir. Avrupa Birliği projelerinin amaçlarından biriside öğrenciler ile kültürler arası iletişimi geliştirmek ve kendi ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapmaktır. Afyon Lisesi öğrencileri ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş ve yaptıkları tanıtım aktiviteleri ile diğer ülke öğrencilerinde bir farkındalık yaratmıştır.

Bir haftanın sonunda tüm öğrenciler arasında güzel bir arkadaşlık bağı oluşmuş ve hepsi farklı deneyimler, bilgiler edinmiş olarak hüzünlü bir şekilde ülkelerine geri dönmüştür.

27-05-202327-05-202327-05-202327-05-202327-05-202327-05-202327-05-2023