Afyon Lisesi

Vizyon: Afyon Lisesi’ni, tüm paydaşlarının katılımıyla ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, demokrat, katılımcı, paylaşımcı, duyarlı gençler yetiştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu haline getirmektir

Misyon: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, geniş bir ufku, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, birliği ve beraberliği esas alan, düşünen, yazan, okuyan, sürekli yeni arayışlar içerisinde olan, gelişmecilikten yana, eşya ve olaylar üzerinde kendi diyalektiğini kurabilen, tarihine, kültürüne ve milletine mensubiyet şuuru kazanmış, çağın bilgi ve teknolojisiyle donanmış, yarının dünyasında söz sahibi olacak, şahsiyetli gençleri yetiştirmek için varız. TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ 1894´den günümüze eğitim-öğretim veren Afyon Lisesi, köklü bir geçmişe sahip olması nedeniyle sağlam bir kurum kültürüne sahiptir. Amacımız gücünü bilgiden alan, kendine güvenli, farklı görüşlere saygılı, öğrenmeyi öğrenmiş, yüzü geleceğe dönük bireyler yetiştirmektir. Bu amacımızı hayata geçirmek için ana değerlerimizi (Etik kurallarımızı) 1. İNSAN SEVGİSİ 2. SEVGİ VE SAYGI 3. AÇIKLIK VE DEMOKRATİKLİK 4. KATILIMCILIK VE PAYLAŞIMCILIK 5. BİLİMSELLİK VE GERÇEKLİK 6. YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİK olarak belirledik. Bu bağlamda okulumuzda; 1. İNSAN; Her şeyde insanı temel değer olarak ele alırız. Bütün paydaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve başarısı için gayret gösteririz. 2. SEVGİ VE SAYGI; Bütün paydaşlarımız için vazgeçilmez iki değerimizdir. Bütün paydaşlarımızı korku, güvensizlik ve karamsarlığın dışında karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir dünya içinde yaşatarak memnuniyetlerini sağlamak esas şarttır. 3. AÇIKLIK VE DEMOKRATLIK; Güvenin ve adaletin sağlanmasında temel ölçütler olarak kabul ederiz. Güvenin sağlandığı yerde huzura ve başarıya ulaşılması kaçınılmazdır. Bizler şeffaf, açık ve demokrat yaklaşımlarımızla tüm paydaşlarımızın güvenini kazanıp onları kalplerinden yakalayarak motive eder, onların başarı grafiğinin yükselmesini sağlarız. 4. KATILIMCILIK VE PAYLAŞIMCILIK; Ekip anlayışımızın ve takım olarak çalışma ruhumuzun göstergesidir. Paydaşlarımızın alınan kararlara ve yapılan etkinliklere katılımı ve bunların sonuçlarını paylaşımı yönetimde yayılmayı, verimde ve başarıda artışı getirmektedir. 5. BİLİMSELLİK VE GERÇEKÇİLİK; Kurumumuz için olmazsa olmaz olarak kabul edilen ana değerlerden biridir. Ulu Önder Atatürk´ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden hareketle bilimsel ve gerçekçi düşünceyi tüm paydaşlarımıza özellikle öğrencilerimize benimsetip, davranış haline getirterek, yine Ulu Önderimizin gösterdiği hedef olan ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma idealini gerçekleştirmek temel ülkümüzdür. Bunun için gerek ders, gerekse ders dışı etkinliklerde bilimsel verileri ve gerçekçi yaklaşımları öne çıkararak öğrencilerimizi bilimsel gerçekçi düşünceye alıştırırız. 6. YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİK; Öğrencilerimizi yaratıcı düşünmeye ve yenilikçi olmaya özendirir ve teşvik ederiz. Okulumuzda yürütülen projeler, yapılan yarışmalar bu hedefimize ulaşmada başvurulan araçlardır. DEĞERLERİMİZ * Kendimize ve birbirimize güveniriz. * Eğitimde fırsat eşitliğine önem veririz. * Kaliteyi yakalamak için her zaman ve düzenli çalışırız. * Başarıda takım ruhu ve işbirliğini benimseriz. * Yaptığımız her işte en iyiyi hedefleriz. * Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederiz. * Yenilikçi projeler geliştiririz. * Öğrencilerimizle açık iletişim halinde olur empati kurarız. * Eğitimde pozitif bilim kurallarını evrensel ölçülerde uygularız. * Tüm hizmetlerde, etik kuralların geçerliliğinin titizlikle gözetilmesini sağlarız. * Birbirini yürekten tamamlayan, katılımcı ve yaratıcı üyelerden oluşan ekipler kurarız. * Fiziksel, biyolojik ve sosyo-kültürel alanlardan oluşan çevrenin korunmasının ahlaki ve sosyal sorumluluğumuz olarak kabul ederiz.

Başarılar: SOL MENÜ BAŞARILARIMIZ BUTONUNDAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: DERS BAŞLANGIÇ : 08.30 DERS BİTİŞ : 15:50
Isınma: JEOTERMAL MERKEZİ ISINMA SİSTEMİ
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: The code of future projesi devam etmektedir Ortaklar Polonya,İspanya,Estonya,Makedonya,Portekiz ve Türkiye’dir

Telefon - 90 272 213 87 71 / 90 272 213 11 68

WEB - https://afyonlisesi.meb.k12.tr